Konyha

Konyha

Gondolnád, hogy gyermekednek szüksége van otthon bármire is a konyhában? Sok szülő nem igazán gondol arra, hogy milyen sok pozitív előnye van annak, ha a konyhai eszközök között van mindenből sajátja. Már az óvodáskorú gyerkőcöket is meg kell arra tanítani, hogy bizony meg kell tudni magunknak teríteni, majd aztán le is kell szedni az asztalt.

A saját tányér, pohár, tányéralátét, evőeszközök minden gyerek számára kellemesebbé teszik a családi étkezéseket, saját kulacsban és szendvicsesdobozban pedig magukkal vihetik a nagyobbacska gyerkőcök az iskolába is az otthoni ízeket!

 

 

Mire van szüksége a konyhából egy gyerkőcnek?

Amikor elkezded a gyermeket rászoktatni a „felnőttes“ étkezésre, nagyon fontos, hogy olyan eszközöket adj a kezébe akár a konyhában is, amelyek megfelelnek a korának, és amivel lesz kedve étkezni. A konyhában érdemes olyan neki való tányért, evőeszközöket, poharakat, tányéralátéteket tartani, amelyeken kedvenc mesehőse van.

Azért fontos, hogy ne egyszerű, a felnőttek által használt eszközöket adj a kezébe a konyhai szekrényekből, mert a kicsi tanulási folyamatát sokkal izgalmasabbá teszik, ha gyerekeknek készült darabokat használhat! Kedvenc mesehősükkel a tányéron sokkal nagyobb kedvvel tanulják majd meg, hogyan kell megteríteni.

Milyen konyhai eszközöket találhatsz az oldalunkon?

  • Poharat
  • Szívószálas poharat és kulacsot, amikkel könnyebben ráveheted a gyerkőcöt az ivásra,
  • Étkészletet
  • Tányérokat
  • Evőeszközöket
  • Tányéralátétet
  • Uzsisdobozt
  • Kötényt azoknak a kislányoknak és kisfiúknak, akik szívesen segítenek megfőzni az aznapi vacsorát.

A mesehősös étkészlettel egészen könnyen meg tudod tanítani gyermekednek, hogy hova kerül a villa, a kanál, a kés. Arra is felhívhatod a figyelmét, hogy tányéralátétre is szüksége lesz, hiszen így nem tudja leenni a terítőt. 

Nem csak az evésre kell persze odafigyelni, ahogyan azt már említettük, a folyadékbevitel is nagyon fontos! Az egyszerű poharakból kevés gyermek iszik szívesen. Nagyon rövid ideig tart az, amíg élvezik a „felnőtt pohárból“ az ivást. Mikor ez elveszíti varázsát, a legtöbb gyerek nem sokat iszik a napja során, hiszen már nem okoz neki élvezetet.

Hogy a folyadékfogyasztás újra élvezetes legyen, vesd be a mesehősös poharak, kulacsok erejét! Ha az egyszerű víz ivása nem hozza meg ezekből sem a kedvét, két taktikát továbbra is bevethetsz: az egyik, hogy a kicsi poharát, kulacsát mindig tedd az ő fejmagasságába, így gyakrabban fog érte nyúlni és inni belőle. Egy másik jó ötlet, ha nem csupán vizet, hanem picit felvizezett gyümölcslevet vagy esetleg enyhén ízesített teát adsz neki.

A cukros üdítőket, tömény gyümölcsleveket ne vezesd be az életébe, ezek több kárt okoznak majd neki, mint hasznot. A kisebbeket érdemesebb többször is megkérdezni a nap folyamán, hogy szomjasak-e, hiszen ebben a korban még könnyedén elfeledkeznek az ilyen fontos dolgokról.

Mesehősök az iskolában és az óvodában

Ha gyermekednél bevált a kulacs vagy ivópohár használata otthon, akkor mindenképp vigyétek magatokkal az oviba is. Az óvó néniknek ezzel nem lesz semmi problémájuk, sőt örülni fognak, ha a kicsit ezzel lehet motiválni.

Az iskolában pedig már nem csak egyszerűen egy kulacsra lesz szüksége a gyerkőcnek, hiszen a sok délutáni program miatt a legtöbben csak ebédre fizetnek be. Éppen ezért jó, ha elpakolsz neki egy szendvicset egy uzsonnásdobozba. Mi másra lehet még szüksége az iskolában? Nálunk minden fontos iskolaszert megtalálhatsz, amire csak szüksége lehet!

Nem csak a gyerekszobába és fürdőszobába fontos a gyermek mesehősös termékeit  megtalálni, hanem a konyhában is! Napi három rendszeres, kiegyensúlyozott étkezéssel, mint reggeli, ebéd, vacsora és két kisebb étkezéssel, mint tízórai és uzsonna, biztosíthatod gyermeked számára a megfelelő energia- és tápanyagszükségletet. Mi tudjuk, hogy ez nem is ilyen egyszerű, ezért segítséget nyújtunk a mesehősös étkészletekkel. Disney mintás étkészletek, tányérok és poharak széles választéka, hogy az étkezés garantáltan könnyebb, élvezetesebb, és mókás legyen. Így soha többé nem kell egyedül ennie gyermekednek. 

Disney mesefigurás étkészletek, tányérok és poharak széles választéka, hogy gyermekednek soha többé ne kelljen egyedül ennie.