Tányéralátét

Az anyukák legjobb barátja az asztalnál: a tányéralátét

A tányéralátétet nagyon sokan alulértékelik. Keveseknek jut eszébe, hogy milyen hasznos kis kiegészítők ezek a termékek, éppen ezért kapnak most teljes főszerepet! Természetesen nem csak az alátétekről, de a különböző evőeszközökről is szó lesz. Arról, hogyan válaszd ki az asztalra kerülő tárgyakat, hogy miért fontosak a megfelelő külsejű és méretű eszközök, sőt némi segítséget is szeretnénk adni azoknak az anyukáknak, akiknek még ovis gyerkőc van otthon, és szeretnék végre megtanítani neki a terítés művészetét!

Tarts velünk, sorainkról egy szülő sem akar lemaradni!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Evőeszközök, poharak, tányéralátét, azaz az étkezések hősei

Egy gyermek bevezetése a helyes asztali etikett rejtelmeibe minden szülő számára nagy kihívás. Maga a folyamat ugyan nem nehéz, idő, türelem és kreativitás kérdése, hogy milyen hamar tudja egy gyermek elsajátítani. 

Már a terítésbe is be kell őt vezetni, amikor elég idős. Hogy mikor jön el ennek az ideje? Nos, bármikor, amikor nyitottá válik, végpontként azonban mindenképp az óvodáskort kell megjelölni. Az oviban az óvó nénik már elvárják, hogy a gyerkőc tisztában legyen vele, mi hova kerül, valamint hogy tudjon kanállal és villával enni. A kés még sokáig nem kerül be az életükbe, hiszen könnyen meg tudják vele magukat vágni. 

Azért, hogy a gyermek számára egyszerű lehessen a tanulási folyamat, két dolgot kell tenned. Egyrészt bizonyosodj meg arról, hogy az evőeszközei, a pohara és minden más, amit használ, megfelelő méretű és lehetőleg hozzá közel álló mintájú legyen. Nézzetek együtt körül kínálatunkban közösen, hagyd, hogy a gyerkőc válassza ki magának a szettjét, amivel aztán étkezni fog. Itt az oldalunkon csak olyan termékeket találhatsz, amelyeket valamiféle mesés minta díszít. 

A tányéralátétre azért van szükség, mert a gyerkőcök nem tudnak még olyan szépen és tisztán enni, mint a felnőttek. A takarítás minden étkezés után jóval könnyebb lesz, ha előtte felkerült az asztalra egy tányéralátét is. Ezt anyaga miatt sokkal könnyebb tisztítani, mint például egyes étkezőasztalokat.

A titkos módszer a terítéshez

A terítés tudományát érdemes megkönnyíteni a gyerkőcök számára. Ezt úgy tudod megtenni, ha kinyomtatsz a netről egy sablont, hogy minek hova kell kerülnie, majd lelamináltatod. Ezt a papírt aztán ragaszd a tányéralátétre. Így a kicsi szépen lassan meg tudja majd tanulni, hogyan terítsen meg. 

Nagyon fontos, hogy a kisgyerekeknek még nem megfelelő az az étkészlet, amelyet mi, felnőttek használunk. Azok ugyanis túl nehezek és túl nagyok számukra. A kicsiknek akkora kanál és villa kell, amekkora kényelmesen elfér a kezükben, a tányérnak is kisebbnek és könnyebbnek kell lennie.

Étkezésekkor mindenképp használjatok kulacsot, hiszen ez segít abban, hogy a kicsi elegendő folyadékot vigyen be a nap során. Az óvodások és az iskolások is sokkal szívesebben isznak belőlük.

Foglaljuk tehát össze!

  • A gyerkőcöknek 4 éves korukra meg kell tanulniuk, hogyan kell megteríteni. A villát, a kanalat, a tányért és a poharukat kell tudniuk elhelyezni.
  • A terítést egy laminált kisokossal tudod megkönnyíteni számukra.
  • Fontos, hogy a kiegészítőin kedvenc mesehőseit láthassa.
  • Azért, hogy a gyerkőc eleget igyon, használjatok kulacsot!

Kérdésed lenne?

Ne aggódj, mi szívesen állunk rendelkezésedre! Keress fel minket elérhetőségeink egyikén, legyen szó a termékeinkről vagy a szállításról! Bármilyen apró kérdés is merülne fel benned, ne tartsd magadban!