Kulacs

Ahhoz, hogy a gyerekek egészségesen fejlődjenek, fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyanak. Sajnos a kicsik többsége nem iszik elegendő vizet. Szülőként oda kell figyelni, mert könnyen kiszáradáshoz vezethet, ha nincs meg a szükséges mennyiség. Az ivást játékossá és izgalmassá teheted, ha a kedvenc mesefigurájával ellátott kulacsból kínálod a vizet.

Webáruházunk kulacsai, megbízható gyártó termékei, BPA-mentesek, káros anyagot nem tartalmaznak. A szívószálas kulacsok védőkupakkal ellátottak és könnyű belőlük inni. A kulacsok szétszedhetők, ezáltal megfelelően tisztán tarthatók.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Mesehősös kulacsok

A gyerekek szívesebben isznak kulacsból, mint unalmas pohárból. Különösen, ha a kulacs színes, mintás, kedvenc mesehőssel díszített. A gyerekek általában válogatósak, és nem mindig sikerül a koruknak megfelelő, elegendő mennyiségű víz fogyasztása. De ezen segíthet, az Elzás, Bing nyuszis vagy Mancs Őrjáratos kulacs. A különleges termékekből minden gyerek szívesen fogyasztja a folyadékot. Ha a kedvenc virít a kulacson, akkor szívesebben veszi kézbe és iszik belőle.

A mesehősös kivitelek remek ösztönző hatással rendelkeznek. Melyik gyerek ne örülne, ha kapna egy új kulacsot? A gyerekek szívesen isznak a szívószálas kulacsokból, mert könnyű felpattintani a kupakot és becsukni, valamint nem folyik ki belőle a folyadék.

Nem mindegy persze, hogy mivel töltjük meg az ivókulacsot. Természetesen a víz a legjobb szomjoltó, gyümölcslevekből és szörpökből a magas cukortartalmuk miatt csak kis mennyiséget érdemes fogyasztani.

Ha sétálni, kirándulni megy a család, a gyermek hátizsákjába mindig tegyünk egy vízzel teli kulacsot. Ne felejtsük el tudatosítani benne, hogy ott van nála és igyon belőle rendszeresen, ha kifogyott, akkor pedig szóljon, hogy újra lehessen tölteni.

Ha a játszótérre, parkba vagy olyan helyre megyünk, ahol van csap, akkor elegendő a kulacsot betenni és a helyszínen megtölteni.

Melyik kulacsra essen a választás?

Itt nálunk az Eking oldalán megtalálhatjátok az összes népszerű mesehőst. Ha tudod, hogy ki a kedvence a kislányodnak vagy kisfiadnak, akkor is jobb, ha együtt választjátok ki, mert egy adott mese szereplőjével többfajta kulacs is elérhető. Akkor fogja szívesen kézbe venni és inni belőle, ha neki tetszik. Ezért üljetek a gép elé és válasszátok ki a kedvencet!

Mennyi a szükséges folyadékmennyisége?

Az óvodás és kisiskolás korosztály számára naponta 1,1-1,3 liter vízre van szüksége a szervezetnek. A 9-13 éveseknek napi 1,5-1,7 liter vizet kell meginni. Az ajánlást befolyásolja a napi aktivitás, a hőmérséklet és az elfogyasztott táplálék jellege és mennyisége is. Nyári melegben jócskán megnő a folyadékigény. Valamint a sós ételek után is több vizet kíván a szervezet.

Oviba, suliba kulacs nélkül egy lépést sem!

Legjobb, ha már egész kiskorától azt látja a gyermek, hogy a szülők is visznek magukkal vizet, ha mennek valahova, mert így természetes lesz számára a rendszeres ivás.

Az oviba induláskor is készítsük be a hátizsákba a vízzel teli flaskát, hátha szívesebben iszik belőle a kicsi, mint az ovis pohárból. Ha pedig kirándulni megy a csoport, akkor kötelező minden gyermeknek vizet vinni.

Az iskolai táskából sem hiányozhat a kulacs, mert a tanulás, koncentrálás nem megy elegendő folyadékbevitel hiányában.

Az oldalunkon megtalálsz mindent, amire szükség lehet az óvodában és az iskolában. Vidáman és örömmel indul a reggel, ha a gyerkőc kedvencei mosolyognak a hátizsákon, táskán, tornazsákon, uzsonnásdobozon és a többi szükséges kiegészítőn.