Sulis csomagok

A sulis csomagokra számíthatsz!

Sok szülőnek jelent rémálmot az iskolakezdés. Nem véletlen ez, hiszen szeptember beköszönte előtt minden fontos kiegészítőt be kell szerezni, mindent, amire csak szüksége lehet szemetek fényének az iskolapadban. A sulis csomagok már nagyon sok anyukát és apukát kihúztak a pácból, ez pedig nem véletlenül történt így.

Miért érdemesebb így beszerezni mindent? Mit tartalmaz egy jól összeállított sulis csomag? Hogyan készüljetek az első iskolai napra, ha most lesz gyermeketek elsős? Tarts velünk, mert ezekről és sok más hasznos információról lesz szó a következőkben!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A legfontosabb teendőd augusztus végéig

Az iskolakezdéssel járó fejfájás minden szülőnél előjön, főleg akkor, ha gyermekük az első évét kezdi meg az iskolapadban. Hosszú az eszközök listája, ám a mi segítségünkkel beszerzésük sokkal egyszerűbbé válik. 

Természetesen először nézd meg, mit írt a tanító néni. A pedagógusok - akár csak az oviban - az iskolakezdés előtt mindig készítenek a leendő szülőknek egy listát arról, mit kell beszerezni. Nem mindegy azonban, hogy ezek az eszközök milyenek. Az a tökéletes tolltartó, füzet, táska, tornazsák, amelyet gyermeked kedvenc mesehőse díszít. Ez némileg képes megnyugtatni az iskola első heteiben.

Mi teszi hibátlanná a sulis csomagokat?

A tökéletes sulis csomag titka az, hogy minden megtalálható benne, amire szükség lehet az iskolapadban, ráadásul olyan díszítéssel ellátva, amely igazán közel áll a gyerkőc szívéhez. Az már tényleg csupán a jéghegy csúcsa, hogy előre össze van állítva, azaz nem a Te gondod mindent összegyűjteni, sőt a pénztárcádat is kevésbé terheled így.

Az iskolásoknak sok kiegészítőre van szükségük. A táskán, tolltartón és tornazsákon kívül kulacsra, pohárra és uzsonnás dobozra is. A legtöbb tanító néni elvárja a kicsiktől, hogy egy kulacsban vigyenek magukkal innivalót a napra, hiszen gyakran a saját itókás üvegükből hamarabb rá tudják venni őket a folyadékfogyasztásra, mint a sulis poharak egyikéből. Egy alsós bizony már azt is szereti, ha nem csupán inni-, de ennivalót is vihet magával. Hogy mire fel a pohár? Nos, az alsós tanító nénik még igencsak nagy hangsúlyt fektetnek a fogmosásra, ebéd után mindenkit el szoktak küldeni. Itt válik fontossá a pohár.

Hogyan lesz kevésbé stresszes számodra és a gyerek számára a szeptember?

Neked csupán azt tudjuk mondani, hogy ez az élet rendje, el kell jönnie annak az időnek is, amikor már nem az óvodába viszed a gyereket, hanem az iskolába. A legtöbb gyerkőc nagyon várja az iskolakezdést, legalábbis egészen addig, amíg csak meseszerűen létezik az életükben. 

Sokuk számára azonban, ahogy közeledik a szptember, úgy válik minden valóságosabbá, ezzel együtt pedig ijesztőbbé. Ezt több fronton tudod orvosolni. Érdemes lehet beszerezni olyan mesekönyvet, amelynek főszereplője is éppen elkezdi az iskolát. Ha gyermeked eddig is szerette a meséket, ez biztosan segít majd. Az is jó, ha sokszor beszélgettek a suliról, hogy mi fog történni, miért jó, hogy már nem ovis, hanem iskolás lesz.

Beszélgessetek arról is, milyen jó lesz új barátokat szerezni, sok újdonságot megtanulni, ráadásul az iskolások már nagyon nagyok! Egy picit tovább maradhatnak fent hétvégén, sőt gyakrabban mehetnek ottalvós buliba. A különböző praktikák listája hosszú, éppen ezért lehet megtalálni könnyen, melyik működik leginkább nálatok. 

Nyugi, egy kicsi izgalom mindig marad majd, hiszen ez is egy igazán új élmény lesz. Az iskola elkezdése azonban egy elkerülhetetlen pontja a gyerkőcök életének.

 Ti milyen szettel kezditek az évet?