Falióra

A falióra egy igazán hasznos kis kiegészítője minden gyerek szobájának. Nem véletlenül. A falióra a kezdetekben még neked segít. Ahogy azonban telik-múlik az idő, úgy lesz egyre fontosabb a gyerkőc számára is. A falióra az oviban a kicsi fejlődését is képes segíteni, míg az alsóst már elkezdi felkészíteni arra, hogy egészen önálló lehessen. 

Ha velünk tartasz, eláruljuk, hogyan taníthatod meg gyermekednek az óra fontosságát, hogyan segíthetsz neki, hogy könnyen megtanuljon rajta kiigazodni, sőt azt is eláruljuk, hogyan válasszatok a falióra és a karórák hatalmas választékából!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Az óra leolvasását érdemes már oviban elkezdeni megtanítani

Az óra leolvasása az elsősök egyik feladata közé tartozik, ám a legtöbb gyerkőc már az oviban megtanulja többé-kevésbé leolvasni. Az óvodások esetében fontos azt megjegyezni, hogy nem fogják tudni azonnal, pillanatok alatt elsajátítani. Sokszor el kell majd ismételned ahhoz, hogy megragadjon neki a tudás. 

Érdemes a faliórája köré apró ikonokat ragasztani, amelyek szimbolizálják, melyik órában mi történik. Például ha ti 1 körül ebédeltek, akkor az egyes mellett legyen egy tál étel. Amikor ébredtek, ott lehet egy vekker óra, de egy, az ágyában nyújtózó gyerkőc is. 

Természetesen a kis és nagy mutató fontosságát is meg kell tanítanod neki! Az óvodásoknak még elegendő, ha az egész órát ismerik. El kell magyarázni, hogy akkor van egész óra, amikor a nagymutató a 12-es számon áll.

Ahhoz, hogy a tudás beivódjon, sokat kell gyakorolni, például így: “látod, most 1 óra van, mert a nagymutató a 12-esen a kicsi az 1-esen van. Ilyenkor szoktunk ebédelni”. Aztán néhány alkalom után már hagyd, hogy ő egészítse ki az adatokat!

Hogy állhat közelebb a falióra a gyerkőchöz?

Minden gyerek akkor szeret leginkább tanulni, ha valahogy kötődni tud az ismerethez. A falióra esetében például jó, ha a gyerkőc egyik kedvenc mesefigurája díszíti! Nézz csak körbe falióráink választékában! Lehetőleg a gyerkőccel együtt nézelődj, így biztosan nem választasz rosszat! Természetesen arra is figyelj oda, hogy hova kerül az óra! Szerintünk a legjobb, ha az ajtó közelében van.

A falióra fontossága az alsós gyerekeknél

Egy alsós gyerkőcnek már három órára is szüksége van! Egyre az ágya mellett, ami felébreszti, egy a falon, hogy pontosan el tudjon indulni, na meg egynek a karján is kell pihennie, hogy mindig tudja, mennyi az idő.

A falióra azért fontos, mert így nem kell folyton neked ellenőrizni a kicsit, hogy el tud-e készülni. Hagyni kell őt ilyen téren fejlődni! Azért, hogy egyre ügyesebb legyen és pontosan el tudjon készülni, mindenképp tűzz ki neki célokat akkor is, ha nincs iskola. Például mondd meg neki, hogy 2-kor indulni kell, addigra készüljön el! 

A sikeres iskolai év más hasznos eszközei

Természetesen nem csupán órák kellenek egy jó iskolai évhez! Ellenőrizd, hogy minden iskolai felszerelést beszertetek-e! Természetesen, ha valami hiányzik, akkor sem kell kétségbeesni. Itt helyben minden szükséges iskolai - na meg óvodai - felszerelést megtalálhatsz! 

És hogy mi a legjobb bennük? Az, hogy minden termékünket édes mesefigurák díszítik! Az Eking csapata ugyanis abban hisz, hogy minden háztartásban szükség van egy kis varázslatra! Nézz körül és csempéssz gyermeked életének minden mozzanatába egy pici varázslatot!