Éjszakai fény

Az éjszakai fény gyakori eleme egy gyerekszobának. Van, hogy a szülők teszik be, mint dekoráció, van hogy a gyerkőc miatt kerül beszerzésre, de az is előfordul, hogy valaki tanácsára vásárolják meg a szülők.

Az éjszakai fénynek két funkciója van, egy a gyerekek számára fontos, egy pedig a szülőknek. A következőkben az éjjeli fény ezen két feladata lesz reflektorfényben, illetve adunk néhány jó tanácsot, hogyan válasszatok éjszakai fényt, na meg hogy mit érdemes még emellett kotyvasztanod akár gyermekeddel együtt azért, hogy ne féljen a sötétben.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Hogyan segít az éjszakai fény a gyerekeknek?

Az éjjeli fény elsősorban a gyerekek kiegészítője. Alapvetően miattuk lettek kitalálva, különleges funkciójukat pedig valószínűleg már évszázadokkal ezelőtt is használták. A gyerekek és a sötétség viharos kapcsolata ugyanis egy visszatérő probléma. Nagyon sok szülő küzd vele meg, amíg a kicsi óvodás, sőt akár általános iskolás korukig is megmaradhatnak a félelmek. Jó esetben a gyerek iskolás kora körül, kb. amikor ágyneműméretet is fogtok váltani, szépen lassan megtanulja megkülönböztetni a fantáziát a valóságtól, ilyenkor válik a sötétség a barátjává.

Mitől fél a gyerkőc a sötétben? Sok gyerektől hallhatjuk, hogy fél, ha a szülei lekapcsolják este a villanyt. A kicsik fantáziája szárnyal az óvodás évek alatt. Minden is életre kel a fejükben, bármi kaphat élőlényekre jellemző tulajdonságokat. Beszélhet a busz, a mese szereplői ugyanolyan élőlények, mint ő, a plüssök élnek, csak Te nem látod… és az éjjel hallott motoszkálást gyakran szörnyek okozzák.

Általában a hangok, amiket ő hall, általatok, a szülei által produkált teljesen átlagok cselekedetek eredménye. Mosogatás, egy ajtó nyitása vagy csak a padló recsegése mind lehetnek szörnyhangok. Persze az ablakán kívüli állatok motoszkálása, egy pár beszélgetésének moraja, vagy akár csak az ég dörgése is ijesztő lehet számára.

Ne aggódj, ezeket a félelmeket két eszközzel könnyű elűzni. Az első és legfontosabb, hogy egy éjjeli lámpával halvány világosságot gyújtsatok lámpaoltás utánra. A félhomályban a kicsi el tud aludni, miközben ha hall valamit, fel tud ülni és körbe tud nézni, megbizonyosodva arról, nincs a szobában senki. Ezt az eszközt együtt válasszátok ki! Olyan meseszereplő díszítse a kiegészítőt, amely közel áll a kicsi szívéhez, amiről elhiszi, megvédi majd.

Miért fontos segítség este a felnőtteknek az éjjeli fény?

A kérdésre a válasz egyszerű: így nem fog elbotlani a játékokban, amelyek esetleg kint maradtak. Épüljön napközben akármekkora vár, biztos, hogy nem fogod ledönteni, vagy épp megsérülni miatta kifelé menet a szobából!

Az éjjeli fény és a szörnyriasztó

A leghatásosabb szer a gonosz szörnyek ellen a szörnyriasztó, oldalunk csapata pedig szerencsére ismeri a receptet! Ezt ketten vagy egyedül is elkészítheted gyermekednek! Amennyiben ketten csináljátok, használd mindennek a “varázsnevét”, amelyet másodikként találsz majd a felsorolásunkban. Az összetevőket öntsétek egy szórófejes üvegbe.

  1. Víz / Forrásvíz
  2. Csillámpor / Tündérpor
  3. Illóolaj / Sárkánylehelet-koncentrátum 
  4. Vignetta, hogy felcímkézhessétek a szert!

Használati utasítás: Ha azt hallod, a szörny motoszkál valahol a szobádban, fújj az ég minden tája felé hármat a Szörnyriasztó kotyvalékból! A szörnyek nem szeretik a jó illatot, a tündérportól pedig NAGYON félnek, ugyanis elpusztítja őket!