Gyerekmedence

Nyári kisokos: ezért kell nektek is egy gyerekmedence!

Kánikula, nyári szünet, tanácstalanság. Ismerős? Sok szülőnek okoz gondot a meleg időben a gyerkőcök lekötése, éppen ezért is készült ez a bejegyzés. A gyerekmedence az egyik legfontosabb nyári kiegészítő, ráadásul nem csupán azok használhatják, akik kertes házban laknak, vagy nyaralót birtokolnak. 

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

A következőkben a gyerekmedence sokszínű felhasználási módjaié lesz a főszerep, méghozzá korosztályonként szétszedve. Az egészen piciktől az iskolásokig találhatsz ötleteket lentebb.

Ha a gyerkőcök számára mókás, magadnak békés nyarat szeretnél, itt a helyed! 

A gyerekmedence kertes házban, lakásban, terasszal vagy terasz nélkül

Ahogy említettük, a gyerekmedence igazán fontos kiegészítője minden nyárnak. Helyszíntől függően azonban máshogy kell felhasználni. Elsőre azt gondolnánk, hogy az egyetlen gond a medencével a mérete lehet, ez azonban nem igaz. A medence a legnagyobb fejfájást nap végén jelenti. Egy kertes házban egyszerű még: csupán ki kell önteni a fűre a használt vizet. 

A gond ott kezdődik, ha lakáson belül szeretnéd leereszteni. Sokan úgy vélik, hogy nekik bizony nem lehet gyerekmedencéjük, mert nem tudják megoldani a vízzel járó hajcihőt. Egy lakásban, ha van terasz, érdemes oda tenni a gyerekmedencét, méreténél fogva könnyedén elfér majd, terasz nélküli lakásban pedig mi a gyerekszobát ajánljuk helyszínéül.

A vízzel járó problémát egyetlen módon tudod megoldani. Annyi víz legyen a medencében, amely elég a pancsoláshoz, ám két felnőtt még kényelmesen ki tudja vinni a fürdőig.

A legkisebbek gyerekmedencéje

Egy pelusos pici baba számára a gyerekmedence a lehető legtökéletesebb hely, főleg, ha annak az oldalán kedvenc mesehőse van. Itt nálunk csak varázslatos termékeket találhatsz, hiszen mi tudjuk, hogy minden otthonban elkél egy kis varázslat. 

A babák medencéjét még nem kell nagyon megtölteni, elég, ha épp csak a combocskájukat ellepi a víz. Társaságul műanyag játékokat érdemes megúsztatni vagy labdákat. Ne feledd, a legkisebbeknek még nem szabad olyan sokáig a vízben lenniük, ám őket is lehűti az élmény, sokkal jobban elviselik majd a napközbeni meleget.

Az óvodások medencéje kicsit bonyolultabb feladat!

Az ovis gyerkőcökre jellemző a játékok felhalmozása mindenhol. Ők általában a medencébe is magukkal szeretnék vinni az összes plüss és műanyag játékukat. Őket mindenképp korátozni kell ebben az álmukban! Limitáld 2-3 darabra, ám minden pancsoláskor engedd, hogy kicserélje őket. A tökéletes gyerekmedencében akár ketten is elférhetnek, így nyugodtan hívjatok át egy-két barátot is. 

Természetesen számukra is limitálni kell a pancsolás idejét, hiszen a kicsi szervezetüknek nem tesz jót az egész napos vízbenlét.

Az előkészület nagyon fontos!

Ne feledd, minden gyerek pancsol a medencében, legyen az egy nagy, többméteres medence vagy egy apró, felfújható gyerekmedence. Mielőtt vizet engednél bele, mindenképp teríts alá jó néhány törölközőt, ha beltéren fog állni!

Arról se feledkezz meg, hogy a vízből kiszállva gyorsan meg kell törölközni, hiszen ilyenkor lehet a leghamarabb megfázni! Itt nálunk megannyi színes törölközőt is találhatsz, természetesen gyermeked kedvenc mesehőseivel díszítve.

Először jársz nálunk?

Ha most jársz itt először, és kérdés merült volna fel benned, hát ne tartsd magadban! Oldalunk csapata szívesen válaszol minden felmerülő kérdésedre!